МБАЛ Лайф Хоспитал отвори врати през февруари 2007 година и за две година лечебно- диагностична дейност, се утвърди като водещо лечебно заведение в Бургас и региона. През този период в болницата са хоспитализирани над 4000 пациенти са извършени над 2000 операции.
В Медицинския център са потърсили помощ над 14 хиляди души. За период от две години Лайф Хоспитал е увеличила лечебната си дейност трикратно и е отбелязан значителен ръст в икономическите показатели. В болницата се трудят над 100 души.
МБАЛ Лайф Хоспитал има сключен договор с Националната здравноосигурителна каса от декември 2007 година.
През 2008 договор с НЗОК скючи и Медицинския център-  отделението по образна диагностика /компютърен томограф , ехографски изследвания, рентгенографични и рентгеноскопични изследвания/, клиничната лаборатория, където могат да се изследват над 700 покзателя и следните специалисти: хирург, ортопед, невролог и терапевт.
През 2008 година болницата предложи нови услуги:
- абонаментно обслужване, обхващащо целогодишни профилактични прегледи и отстъпки при заплащане;
- договор с фирми по трудова медицина;
- домашни посещения, транспорт до други лечебни заведения в града и страната, реализирани благодарение на трите нови реанимобила.
Екипите на клиниката работят 24 часа в денонощието.
През 2008 година болницата и медицинският център получиха отлична акредитационна оценка от Министерство на здравеипазването /за срок от пет години/ и бяха серифицирани съгласно международната система за управление на качеството ISO 9001: 2000.
Медицинският център и болницата са лицензирани да извършват диагностично - лечебна дейност в областта на следните медицински дисциплини: хирургия /обща, ендоскопска, детска, пластична и съдова/, ортопедия и травматология, неврохирургия, урология, болести УНГ, вътрешни болести / кардиология, гастроентерология, ревматология, ендокринология/, неврология, реанимация и интензивни грижи.

      Важните акценти в лечебно- диагностичния процес на Лайф Хоспитал са няколко:
На първо място това е точната и своевремено поставена диагноза. Това се постига както благодарение на модерната техника и апаратура, с която е оборудвана болницата, така също и благодарение на труда на висококвалифицирани специалисти.
Състоянието на всеки пациент се обсъжда ежедневно / под формата на лекарски консилиум/ от всички специалисти, ангажирани в лечебно- диагностичния процес.

     Друг акцент от работата на Лайф Хоспитал е оперативната дейност. Под ръководството на началника на Хирургично отделение д-р Любомир Калудов, в болницата се извършват оперативни интервенции с много голям обем и сложност в областта на коремната хирургия, както по конвенционален, така и по безкръвен /лапароскопски/ способ.  Забележителни са и резултатите в областта на пластичната и естетичната хирургия.
Ендоскопската диагностика и минимално инвазивното ендоскопско лечение на заболяванията на стомашно- чревния тракт в пълен обем се дължи на уникалния опит и умения на водещия хирург- ендоскопист д-р Здравко Димитров- председател на Регионална лекарска колегия- Бургас.
Ортопедичните екипи, начело с д-р Георги Налбантов- съсобственик  на билницата, извършват рутинно сложни операции в областта на таза, горния и долния крайник и артроскопии /безкръвни лечебно- диагностични интервенции/ на колянната става. В Ортопедично отделение бяха извършени и две успешни тазобедрени алопластики /поставяна на изкуствена тазобедрена става/.
Особено радват успехите в областта на неврохирургията. На 100 процента са успешни операциите на грубначно- мозъчни заболявания на пациенти, страдащи от дискови хернии. Трайни успехи са постигнати и при оперативно лечение на черепно- мозъчни травми и травми на гръбначния стълб при пациенти, пострадали при злополуки.
В Лайф Хоспитал редовно опарират изявени хирурзи от цялата страна и техните екипи- неврохирургът д-р Филипов от школата на проф. Брусарски, коремният хирург- ендоскопист доц. Костов от Варна, съдовите хирурзи д-р Стойчев и д-р Гиндянов от Клиниката по съдов хирургия към столичната МБАЛ "Света София", ортопедите д-р Шидеров от Пловдив и д-р Енчев от София.
Трудно е да си представим успехите на Лайф Хоспитал без професионализма и модерния подход на целия екип от отделението по Анестезиология и интензивно лечение, ръководено от началника на отделението д-р Мария Димитрова.
Лайф Хоспитал с основание може да се гордее с успехите, постигнати от терапевтичните екипи в областта на неврологията /начело с д-р Турлакова/, кардиологията /начело с д-р Ралев, онкотерапията /начело с д-р Георгакиев/ и гастроентерологията /начело д с-р Джиброва/.